Selamat Hari Raya 2011

8/30/2011
Pagi-pagi mak dah kejut... bangun sembahyang subuh.. jangan tido lepas tu pergi sembahyang raya... mak lambat lagi lah... sembahyang raya kul 8.30 pagi.. ah kau tu lepas subuh tido.. nanti terlajak pulak.. huhuhuhu.. my mom know what she doing... anyway gisembahyang raya tadi seperti biasa masjid pasti penuh... well every year i use the same trick supaya dapat sembahyang dalam masjid... and the trick still can be use.. even people not notice that they also can smell the trick under on his nose... maybe next year not my lucky day.. but not this this year... yang pasti..

raya tahun ni rasa kosong sedikit.. yelah orang yang selalu ada suddenly not around us this year.. terasa sedih didalam hati ni.. tapi apakan daya tuhan tahu apa yang dia lakukan.. anggap lah ini semua satu liku dalam hidup dan ia adalah ditakdirkan untuk kebaikan semua... cuma mampu mengingat dan sedekahkan salam dan doa semoga selamat didunia dan diakhirat...

raya tahun ni kopak sikit... banyak duit dan digunakan untuk prepare everything... yelah cuma aku je dalam umah ni berkerja jadi.. dan menjadi tanggungjawap lah untuk menangung segalanya.. but i feel happy that everything going like my mom plan... tapi aku betul-betul dah bankrup pada 1 syawal ni.. for sure kalau my niece atau nephew mintak duit... sure cakap takde duit.. dah itu kenyataan nye... nak cakap apa pun cakap lah.. dah memang POKAI ni.. hahahahaha.. credit card is my life after this....

anyway banyak nak cerita tapi memandangkan i'm type this entry pada masa yang sangat-sangat tak sesuai jadi i need make it short and fast.. nak gi kubur lepas ni... then visit my uncle and auntie house.. petang ade sedozen kawan nak datang beraya dah awal-awal bagitahu.. letih semalam pun tak hilang lagi... mahu pengsan aku malam nanti ni... hahaha..

for the last selamat hari raya.. from the bottom of my heart.. saya nak mintak maaf kepada semua yang ada saya buat salah atau yang menganggu perasaan atau dosa saya kepada anda.. memang manusia tidak akan lari dari kesalahan dan bergitu juga saya manusia yang hina ini.... semoga dihari yang mulia ini... memberi sinaran baru kepada semua.. dan moga kita bertemu lagi dihari yang sama tahun hadapan... amin....


0 comments:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.